Предстои втора Научна конференция „Новости в диагностиката, проследяването и лечението на някои наследствени невромускулни заболявания”

Предстои втора Научна конференция на тема „Новости в диагностиката, проследяването и лечението на някои наследствени невромускулни заболявания“. Събитието, което се организира от Българското дружество по невромускулни заболявания, ще се проведе на 25.08.2023 г. (петък) в зала „Париж“ на Новотел София, бул. Цариградско шосе № 115.

Конференцията ще бъде открита от началника на Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Александровска” и председател на БДНМЗ проф. Ивайло Търнев.

Участие във форума ще вземат още редица специалисти, сред които проф. Иван Литвиненко, проф. Анета Иванова, доц. Теодора Чамова, проф. Иван Иванов и други.

Сред разглежданите теми ще са „Лечението на хередитарната транстиретинова амилоидоза в светлината на актуализирания национален консенсус за заболяването и бъдещи терапевтични възможности“, „Остри порфирии – диагностика и лечение“, Случаи с невромускулни заболявания от практиката на детските невролози“ и други.

С пълната програма на конференцията може да се запознаете ТУК.