MedicalNews.bg стана на 7 години!

Днес MedicalNews.bg става на 7 години!!! Благодарим на всички Вас, нашите читатели! Благодарим и на всички наши учители и многобройните ни партньори!

На 03 юли 2013 г. в София трима млади лекари създават специализираната платформа за лекари без да предполагат, че тя ще се превърне в най-популярната медия сред медиците в България. Medical News събира на едно място в онлайн пространството всичко, интересуващо съвременния лекар – новини от сферата на здравеопазването, новости за проучвания и нови лекарства, доклади от български и международни конгреси, научни съобщения, научни разработки от водещи световни списания, работни предложения и електронно обучение.

Като лекари те създават Medical News за техните колеги лекарите и студентите по медицина, но днес сайта се чете и от стоматолози, фармацевти, студенти от други специалности, медицински сестри, акушерки, медицински представители и всеки, интересуващ се от здравеопазване.

През годините MedicalNews не веднъж демонстрира, че не е безпристрастна медия. Точно обратното – пристрастна и то много силно към интересите на медицинското съсловие в страната. MedicalNews е в основата на редица медийни кампании за подобряване условията на работа и специализация на младите лекари в България, както и на кампании срещу насилието на медиците у нас.

Отличителна черта на MedicalNews е специализираната медицинска информация написана от медици за медици. Екипът  се старае да отразява най-важното от редица водещи национални и международни конгреси чрез множеството научни обзори, интервюта в „Гост на Medical News” и видео съдържание.

Рубриките „Специалности“ и „Тема на месеца“ придобиха много почитатели сред българските медици, като регистрираните  лекари на Medical News са вече над 9000 и то от всички видове специалности и възрастови групи. Като източници се използват, както библите на световната и европейска медицинска литература – Medscape, JAMA, Lancet, NEJM, BMJ, така и водещите в момента научни списания по специалности – Heart, UEG Journal, JCC и др.

Поради респекта си към българската медицинска литература, медията се уповава и на редица  български медицински журнали като Списание МД, Медицински преглед, Medical Magazine, Български медицински журнал, Съвременна стоматология, Обща медицина и др. Освен това, редица медици с удоволствие изпращат техни статии и обзори за публикуване в Medical News.

Медицинската медия придоби още по-голяма популярност и сред българските пациенти, интересуващи се активно от здравето си и искащи да имат достъп от проверена от медици информация. Израз на това са съвместната рубрика с PR Care „Грижа за пациента“, рубрика „Диетология“ с д-р Райна Стоянова и рубрика „Медицина и право“ с автор адв. Мария Шаркова.

Подсайтът Работа MedicalNews се наложи като място, където медиците търсят възможности за кариерно развитие и специализация.

Съвсем скоро, съвместно с Български лекарски съюз Medical News създадe платформа за дистанционното и електронно продължаващо медицинско обучение – Обучение Medical News.

Ще продължим да се стараем всеки ден, 7 дни в седмицата, дори и на празници да публикуваме най-интересното в света на медицината, фармацията, стоматологията и здравеопазването в името на вас, нашите читатели.

Пожелаваме ви много здраве, щастие и професионални успехи и знайте, че винаги можете да разчитате на вашата медия – Medical News!

Можете да ни пишете за каквото поискате и ние винаги ще се опитаме да Ви помогнем!

Благодарим на всички наши читатели, на всички български медици!

Благодарим на многобройните ни партньори за доверието!