Кандидатурите за International Medis Awards 2020 са отворени

За седма поредна година фармацевтична компания Medis обяви началото на конкурса за изключителни постижения в медицината и фармацията – International Medis Awards.

„Науката никога не почива, следователно ние, също като многобройните лекари, не се отказахме и останахме предани към науката и новите открития. Осъзнаваме колко е важно да продължим да признаваме и да награждаваме върховите постижения на нашите експерти. Дови и в тези времена на несигурност“, споделят организаторите.

От понеделник, 15 Юни 2020, до понеделник, 28 Септември 2020, изследователи, които са публикували своите изключителни научни трудове в деветте открити терапевтични области, могат да кандидатстват за International Medis Awards. Приносът трябва да бъде публикуван в международни научни публикации с коефициент на въздействие (ИФ) 1,5 или по-висок между 1 септември 2019 и 31 август 2020.

Лекари и фармацевти от Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Унгария, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Словения могат да представят своите експертни приноси за следните области: гастроентерология, гинекология, интензивна терапия и анестезиология, неврология, офталмология, педиатрия, фармация , пулмология и алергология, или ревматология.

Експертна група от девет членове под ръководството на словенския ревматолог проф. Д-р Матия Томчич ще избере от 18 финалисти девет победители в отделна медицинска област. Победителите ще бъдат обявени в четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Как премина миналогодишното награждаване на победителите можете да видите тук.