Йордан Йовчев: Лечебният пластир намира едно перфектно приложение в нашия спорт

На 15 октомври в хотел Маринела, София се състоя Фармацевтичен симпозиум на фирма A&D Pharma под наслов – „МИСИЯ – динамичен живот“. Събитието събра над 600 фармацевти от София, като  главният от акцент беше най – новият и иновативен лекарствен продукт от семейството на Нурофен – Нурофен 200mg лечебен пластир. Той бе представен от доц. д-р Атанас Кацаров, специалист по ортопедия и травматология .

Другата част от вечерта беше посветена на останалите лекарствени продукти за болка от семейството на Нурофен. Всички са усещали болки в кръста или да имали разтежения, луксации, травми. Има добра и лоша новина – добрата е, че болката може да играе защитна роля в организма. Въпреки това обаче, тя може да повлияе на всекидневната ни дейност.

Лечебният пластир представлява първата стъпка в намирането на ефективен начин за овладяването на мускулно – ставната болка. Ето защо е разработен продуктът с ибупрофен на Нуровен. „Лечебният пластир намира едно перфектно приложение в нашия спорт”, обясни гимнастикът Йордан Йовчев, подчертавайки значението на лесното поставяне и дълготрайното 24-часово действие на продукта. Той допълни, че ефектът на пластира вече е тестван в условията на тренировки за състезания и е дал много добър резултат.

„Препоръчвам този пластир на всеки, който активно се занимава със спорт”, подчерта Йордан Йовчев и добави: „И не само за спорт, в случаите, в които не е наложителна оперативна намеса, смятам, че лечебният пластир е полезен със своите свойства за облекчаване на болката.”

Бойка Тодорова

Д-р Ана-Мария Младенова