Излезе новият брой на сп. „Здравен Навигатор-Онкология“

Излезe последният брой на сп. „Здравен Навигатор-Онкология“ за 2019 г. Всички лекари и медицински специалисти, интересуващи се от медицинска онкология и онкохематология имат безплатен достъп до списанието на сайта на нашите партньори от Здравен навигатор – НАТИСНЕТЕ ТУК.

„Последните два месеца бяха доста наситени на онкологични събития. Първо, в началото на месец ноември се проведе Второто Зимно училище по Медицинска онкология 2019 – Европа и Азия – Дискусия за бъдещето на лечението на рака, в което участваха лекари от чужбина и най-вече от Китай. В програмата бяха включени сесии и дискусии за новите лечения при рака на гърдата, рака на белия дроб, невроендокринните тумори, както и други теми, представящи най-новите постижения в медицинската онкология“, казва в обръщението си към читатвлите главният редактор на сп. „Здравен Навигатор-Онкология“, Мария Радмилова

Малко по-късно, се състоя първата Академия Меланом, за която един от инициаторите й доц. д-р Красимир Киров, известен онкодерматолог каза: „В България вече функционира мултидисциплинарен тим в областта на онкодерматологията“.

Силно участие през тази година отбеляза и седмото издание на конференция MedicRON, която събира на едно място онколози, невролози и ревматолози. Форумът бе насочен със своеобразен поглед в бъдещето и вече набра сериозна популярност, защото и други специалисти изявяват желание да участват в него, по думите на един от инициаторите му.

Естествено, в броя медиците ще имат възможност да прочетат за последните, най-иновативни терапии в областта на онкологията. Също така, в броя е и първото интервю с медия на новия председател на Дружеството на хематолозите – доц. д-р Бранимир Спасов.