Напуснала ни е д-р Наталия Якубенко

На 24 ноември внезапно ни напусна д-р Наталия Якубенко. Тя си отиде така, както и живя, до последния момент отдадена на пациентите, по време на дежурство в Спешното отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, споделят колегите й.

Д-р Якубенко е родена в гр. Казан, Молдова на 29.04.1964 г. Завършва Английска гимназия в гр. Кишинев с отличие. През 1986 г. се дипломира като лекар в Държавния медицински университет в гр. Кишинев като завършва с червена диплома, която се присъжда за отличен успех.

Специализира в Бърза помощ в гр. Кишинев от 1986 до 1988. След това работи в Първа градска болница в гр. Кишинев от 1988 до 2005 като  анестезиолог – реаниматор. През 2007 г. се мести да живее в България, където още един път държи изпит за специалност по „Анестезиология и интензивно лечение“.

Първото й работно място в България е УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, след което за кратко става част от екипа на Клиниката по изгаряния на  УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”. В Спешното отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е от  създаването му.

Колегите завинаги ще я помнят като умен, трудолюбив, етичен и отдаден на пациентите си колега.
Целият екип на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ изказва искрени съболезнования на семейството на д-р Наталия Якубенко.