Безплатни профилактични прегледи в УМБАЛ „Проф. Ал. Чирков“

Безплатни консултации с кардиолог, уролог и съдов хирург ще се извършват в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ от 04.09. 23 до 15.09.23. Инициативата е продължение на безплатните консултации от средата на месец юли и се удължава по повод  предстоящия Световен ден на сърцето, който се отбелязва на 29 септември.

УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ обръща сериозно внимание на профилактиката и превенцията на сърдечносъдовите заболявания, които остават сред водещите причина за смъртност в България, посочват от болницата.

Над 90% от смъртните случаи в света и повече от 50% в Европа са резултат от тях.  Сърдечносъдовата система непрестанно е подложена на въздействие на редица рискови фактори, които увреждат сърцето и кръвоносните съдове и често имат фатални последствия.

Значителна част от сърдечносъдовите заболявания са предотвратими при ранно диагностициране и предприемане на своевременни мерки. Затова профилактичните прегледи ще помогнат за добро здраве на сърцето и намаляване на риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Прегледите при кардиолог и уролог ще се осъществяват всеки ден в дежурния кабинет на Медицински център „Св. Екатерина“, след предварително записване на телефон 02/ 9159 586; 02/ 9159 585.  Желаещите да се прегледат при съдов хирург могат да го направят всеки ден от 10 до 12 часа, след записване на 02/9159635 или на 02/9159627. Не е необходимо пациентите да носят направление от личен лекар.