Неврохирургичен симулационен курс в УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

Клиниката по Неврохирургия на УМБАЛ „Св. Ив. Рилски“ – София организира за втора поредна година Неврохирургичен симулационен курс с практическа насоченост.

Курсът е безплатен и е насочен към специализанти и млади специалисти (до 5 години след придобиване на специалност) в сферата на неврохирургията, интегриращ в себе си съвременни технологии и иновации за продължаващо медицинско обучение. Той е насочен към Хирургия на глиални тумори, като ще се състои от практическа и  лекционна част.

Курсът включва лекции на тема хирургия на глиалните тумори, невроанатомия, предоперативни и интраоперативни образнодиагностични методи на изследване, невромониторинг и невроанестезия. По време на лекционната част е предвидена и демонстрация на система за невронавгиция StealthStation TM Surgical navigation system S8, до която ще могат да се докоснат всички участници и да придобият ценен опит при работата със системата. В практическата част е предвидено извършване на оперативна симулация на кървящ глиален тумор. 

Курсът ще се проведе на 1617.09.2023г. в Аулата на УМБАЛ „Св. Ив. Рилски“ – София.

Местата за активни участници са ограничени до 20, като крайният срок за записване е 31.08.2023г.

Местата за неактивни участници са неограничени и всеки, които има желание може  да участва в лекционната и демонстрационната част на курса, като срокът за записване е 31.08.2023г.

За повече информация и записване за курса, моля пишете на имейл адрес: trainingneurosurgery@gmail.com или се обадете на тел. 0884724655/0895303632, посочват организаторите.