Предстои форум “Киберсигурност и дигитализация в здравния сектор 2023”

Предстои специализирано събитие с насоченост здравеопазване: Киберсигурност и дигитализация в здравния сектор 2023, организиран от сп. „Enterprise“. Събитието ще се проведе на 20.09.2023г. от 09:30ч. в Интерпред-София, а Medical News е медиен партньор.

По време на форума ще бъдат обсъдени теми като:

  • Повишаване на осведомеността чрез обучения, насочени към здравните специалисти
  • Запознаване със специализирания софтуер Кикимора за справяне с уязвимостите в системите
  • Панел с участието на здравни специалисти и специалисти по киберсигурност отговаряйки на въпроси, свързани с Дигитализацията на секторa.

В първата част ще покажем как увеличаването на съществуващите мерки за киберсигурност способстват за избягване на изтичане на данни. Много здравни организации разполагат със съществуващи мерки, като защитни стени и антивирусен софтуер. Тези мерки обаче може да не са достатъчни, за да предотвратят всички кибератаки. Искаме да осигурим допълнително обучение и образоване на здравните специалисти, като по този начин ще допълним съществуващите мерки за киберсигурност и ще намалим общия риск от успешни кибератаки, посочват организаторите.

Ще разкажем за конкретни уязвимости, ще идентифицираме конкретни уязвимости и рискове в здравните организации, както и целенасочено обучение за справяне с тези уязвимости. Този подход допълва съществуващите инициативи, като предоставя персонализирано решение за справяне с конкретни слабости и намаляване на общия риск от кибератаки в здравния сектор, допълват те.

Събитието ще се проведе физически. Участието е БЕЗПЛАТНО, но местата са ограничени и се изисква задължителна регистрация. След регистрацията ще бъде изпратен имейл с потвърждение. В седмицата преди събитието ще бъде изпратен и достъп до него.

Повече информация за събитието може да прочетете ТУК.