Предстои 21-ят Научен конгрес на Българския зъболекарски съюз

Предстои 21-ят Научен конгрес на Българския зъболекарски съюз. Той ще се проведе в периода 15-17 юни 2023 година в Международен конгресен център в Бургас.

„Този най-голям научен форум по дентална медицина изгради авторитета си не само в България. Той се утвърди и нареди сред научните събития в Европа и Света и неслучайно е сред конгресите, които FDI поддържа и препоръчва всяка година. Лектори, чиито имена са световно известни, участват и ще участват в нашия Конгрес. Искам да подчертая, че те участват и предават опита си безкористно! И това се дължи на БЗС и на неговото ръководство! Да не пропусна и колегите – доброволци, ръководства и членове на организационните и научните комитети“, посочва в приветствието си към форума председателят на УС на БЗС д-р Николай Шарков.

Конгресът е включен в продължаващото обучение (CE) на Световната дентална федерация (FDI). Регистрацията за събитието се извършва в районните колегии на БЗС.

Форумът предвижда богата и интересна програма. Сред разглежданите теми ще са Бъдещето на 3D принтирането и засилващата му се роля в медицинската и денталната практика, Ортодонтско-протетичен подход при лечение с алайнери, Клинично ръководство за модерна ендодонтска терапия. Многоетапно лечение на ендодонтската инфекция – клинични аспекти е друга от вкючените в програмата теми. Разгледани ще бъдат и грешките и усложнения в ендодонтското лечение, заболяванията на оралната лигавица в ежедневната практика и други важни теми.

Предвижда се и директно онлайн излъчване на конгреса.

Повече информация за събитието, предварителната програма, регистрацията може да откриете ТУК.