Предстои Седмата национална педиатрична конференция „Профилактика, диагностика и терапия в детско-юношеската възраст“

Предстои Седма национална педиатрична конференция „Профилактика, диагностика и терапия в детско-юношеската възраст“. Тя ще се проведе в периода 20-23 април 2023 г. в хотел Астория, к.к. Златни пясъци. Събитието е по инициатива на Фондация „Логартис” и „Арбилис” ООД, съвместно с Българско научно дружество по фармация и Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Най-съвременните и често проблемни диагностично-терапевтични казуси при децата ще бъдат представени атрактивно от няколко различни гледни точки на мултидисциплинарен екип от педиатри, тесни специалисти в различни области на детското здравеопазване. Той включва хирурзи, фармаколози, кардиолози, ендокринолози, гастроентеролози, инфекционисти, травматолози, дерматолози, пулмолози, онкохематолози, специалисти по фетална медицина и образна диагностика и други.

Целта на конференцията е не само да представи актуална информация за здравословните проблеми в детско-юношеската възраст (сърдечна недостатъчност, затлъстяване, наранявания, дерматити, пневмонии и др.), но и да се превърне в отворена дискусия за най-новите постижения в областта, за обсъждане на различни терапевтични схеми и за изграждане на трайни контакти с цел осигуряване на най-добра и съвременна помощ на пациентите, посочват организаторите.

Сред темите на конференцията са COVID-19 в детска възраст, грип сезон 2022/2023, токсоплазмоза на бременността, мултидисциплинарен подход при лечението на свръхостър менингококов сепсис и късните му усложнения, дерматологични проблеми в детска възраст, кардиологични проблеми в детска възраст и други.

С пълната програма може да се запознаете ТУК.