НС на БЛС единодушно поиска оставката на проф. Салчев

БЛС продължава да настоява за оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев

Единодушно членовете на Националния съвет на Български лекарски съюз са гласували да се внесе искане в парламента управителят на Касата да бъде предсрочно освободен от поста управител на НЗОК. Решението е взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се е провел на 17-ти декември в Пловдив, информираха от съсловната организация.

От там допълват, че в рамките на тази седмица мотивираното искане за предсрочното прекратяване мандата на управителя на Касата проф. Петко Салчев ще бъде внесено в парламента. По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на Съсловната организация за пореден път препотвърдиха позицията си и подкрепиха всички действия на ръководството на организацията.

Български лекарски съюз заявява категорично, че при несъобразяване с исканията на Съсловната организация си запазва правото на ефективни протестни действия, включително и пред сградата на Народното събрание, допълват от БЛС.

Припомняме, на брифинг в началото на ноември месец от съсловната организация поискаха оставката на управителя на фонда и обявиха, че той бламира преговорния процес по Националния рамков договор.