Проф. Говедарски остава начело на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков”

Проф. д-р Валентин Говедарски остава начело на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков”. Това става ясно от обявените резултати от конкурса за ръководство на лечебното заведение.

Припомняме, проф. Говедарски, който бе началник на клиниката по Съдова хирургия, бе временно изпълняващ длъжността директор след отстраняването на проф. Николай Димитров, който пък пое болницата след освобождаването на дългогодишния й директор проф. Генчо Начев – стъпка, предприета от екипа на проф. Асена Сербезова с аргументи липса на критерии за разпределяне на ДМС, нарушенията в договорите и други.

Здравният министър д-р Меджидиев освободи проф. Димитров поради “влошената работна атмосфера в болницата и констатирани нарушения в организацията на лечебната дейност, сред които създаване на опасност от възникване на значителни щети за лечебното заведение и персонала“, след което бе обявен конкурс за ново ръководство на болницата.

Двамата претенденти за директорското място са били проф. Димитров и проф. Говедарски, който е класиран първи.

Представител на държавата в борда ще е Надежда Бранковска-Кирилова.

Припомняме, че сред конкурсите за директори на други водещи лечебни заведения у нас, чиито резултати се очакват, е този за ръководство на УМБАЛ „Лозенец“, където кандидати са настоящият изпълняващ длъжността д-р Христо Стоянов, бившият директор на болницата проф. Любомир Спасов, бившият изпълняващ длъжността доц. Радосвет Горнев и д-р Олга Мицова-Масларова.

Конкурс е обявен и за управа на УСБАЛО след освобождаването на д-р Стефан Константинов.