БЛС с подкрепа за инициативата “Българската Коледа”

На 19 октомври – Деня на българския лекар, ще бъдат връчени традиционните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината и обявено името на носителят на голямата награда „Лекар на годината 2022“. Тази година ръководството на Български лекарски съюз реши да прегърне една от най-благородните каузи у нас – „Българската коледа“ и да призове всички гости и участници в церемонията да се включат в благотворителната инициатива, информират от съсловната организация.

Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе в Националния исторически музей, а на престижното събитие се очаква да присъстват над 200 гости. Присъстващите на събитието ще открият местата за дарения в залите на НИМ,  а за благородния дарителски жест – ще получат специално изработена значка на Български лекарски съюз. 

„Българската Коледа“ е благотворителна инициатива на Президента на Република България за подпомагане на тежко болни деца, която се провежда неизменно от 2003 година до сега. „Ние, лекарите, помагаме ежедневно като лечители, но искаме да дадем пример за съпричастност и човещина, и затова ще поканим гостите на церемонията да се включат в благотворителната инициатива“, заяви д-р Иван Маджаров.

Всички набрани средства по време на церемонията ще бъдат дарени на „Българската Коледа“.  

Възможните начини да подкрепите каузата „Българската Коледа“ са:  

Чрез изпращане на SMS на кратък номер 1117 за А1, Vivacom и Yettel. 

С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда.  За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв.  За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.  

С банков превод на: 

Получател: БНТ, за „Българската Коледа“ 

IBAN: BG13UBBS80023300186210 
BIC код: UBBSBGSF 
Банка: Обединена българска банка.  

С превод по интернет с банкова карта или чрез ePay.bg. 

Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка.  За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. Можете да използвате и международна кредитна карта.