Днес в 18:30 онлайн семинар с актуални препоръки за ваксинопрофилактиката в България

Предстои онлайн семинар по проблемите на ваксинопрофилактиката в България. Той е организиран от Фондация “Астра Форум” с подкрепата на Министерство на здравеопазването и партньори. Събитието ще се състои на 4 октомври от 18:30 ч.

Събитието е насочено към всички общопрактикуващи лекари и специалисти-педиатри. Темите, които ще засегнем, са важни и неизменно присъстващи в ежедневието на всички нас напоследък.

Ще говорим за актуални проблеми за наличието на полио вируси в околната среда и профилактиката на полиомиелит у нас и в света. Ще представим актуалните препоръки за имунизация срещу COVID-19 и потенциално увеличаване на заболяемостта в есенно-зимния сезон. В този контекст ще разгледаме напълно нова и актуална информация за вариантните ваксини, които вече са в България и се прилагат, посочват организаторите.

В контекста на все по-често появяващите се сигнали за полиомиелитен вирус в Европа и света, ще разгледаме темата с актуални данни, както и надзора на острите вяли парализи.

Включете се в онлайн семинара и задайте своите въпроси. Бъдете информирани, получете най-актуална информация, която ще е полезна на Вас и на Вашите пациенти, отбелязват те.

Форумът ще се излъчи на Medical News.

ПРОГРАМА

18.30 – 18.40 – Откриване и приветствие – Момчил Баев, председател на Фондация Астра Форум

18.40 – 19.00 – Надзор на острите вяли парализи и вкасинопрофилактика на полиомиелит – д-р Kремена Пармакова, отдел „Надзор на заразните болести“, Министерство на здравеопазването

19.00 – 19.20 – Полиовируси в Европа и Америка – има ли основания за безпокойство? – доц. Любомира Николаева-Гломб, НЦЗПБ

19.20 – 19.30 – Актуални препоръки за имунизация срещу COVID-19 – д-р Kремена Пармакова, отдел „Надзор на заразните болести“, Министерство на здравеопазването

19.30 – 19.45 – Вариантни ваксини срещу COVID-19. Практическа информация за прилагането на новата вариантна ваксина.

19.45 – 20.00 – Дискусия и въпроси

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email