Министър Меджидиев с екипа на Кацаров в МЗ

Ясни са още от заместниците на служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидижев. Освен д-р Александър Златанов, негови заместници ще са д-р Тома Томов и Лидия Стойкова. Припомняме, че и тримата бяха в екипа на предходния служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. В екипа на Кацаров обаче влизаше и д-р Димитър Петров.

Тома Томов заема поста заместник-министър на здравеопазването за втори път, като същата длъжност той изпълнява през 2021 г., припомнят и от пресслужбата на кабинета. От март 2020 г. до настоящия момента той бе началник на COVID-отделението в Александровска болница. Преди това е бил временно и. д. главен секретар в администрацията на същата болница. Висшето си образование д-р Томов е получил в Медицинския университет в София.

Лидия Стойкова е доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията със специализация в областта на майчиното и детско здраве. Управлявала е проекти, свързани с иновативни решения в областта на биотехнологиите. В периода май 2021 г. – декември 2021 г. тя беше началник на кабинета на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Все още не са ясни ресорите на замовете на д-р Меджидиев.

Стана още ясно, че заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще отговаря за здравеопазването в служебния кабинет. Освен здравеопазването, той ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата и на младежта и спорта. Лазаров ще осъществява и взаимодействието на правителството с Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и с Държавната агенция за закрила на детето.