Седми конгрес на Младите гастроентеролози ще се проведе през септември

Седми конгрес на Младите гастроентеролози ще се проведе в дните 9-11 септември 2022 година. Това съобщиха организаторите, а посланието им бе да се възобнови традицията, която постави д-р Радислав Наков.

Престижното събитие ще се проведе в Анатомичната аудитория на Медицинския университет в София, а в него са поканени всички млади гастроентеролози и студенти до 35 години за активно участие (презентация с клиничен случай, проучване или серия от случаи, представяне на дисертации). Абстрактите в обем до 300 думи се изпрaщат на mlad.gastroenterolog@gmail.com до 15 август.

На конгреса ще се избере и нов управителен съвет. Всеки, който има желание да участва активно в организацията на следващите конгреси, е поканен да изпрати CV и мотивационно писмо в обем до 1 страница на mlad.gastroenterolog@gmail.com.

Конгресът е важно събитие, защото дава възможност на младите гастроентеролози да представят своите научни разработки, да колаборирят по-между си и да обменят опит, коментира д-р Иван Лютаков, специалист гастроентеролог в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Припомняме, началото на конгреса за млади гастроентеролози бе поставено през 2015 година и от тогава се провежда ежегодно, като събира млади лекари и студенти по медицина от цялата страна с интереси в областта на гастроентерологичните заболявания. Организатори на събитието са Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България, Българското дружество по гастроентерология и МУ-Пловдив.

През годините негов „мотор“ беше д-р Радислав Наков, който бе председател и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България.

Какви лекции и интересни случаи бяха разгледани по време на Шестото издание на конгреса може да си припомните тук.