Ново развитие на компанията Sqilline с поглед към клиничните изпитвания

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Технологична-здравната компания Sqillinе се трансформира в организация за клинични изпитвания (CRO), съобщиха от там. Компанията разширява своя иновативен дигитален подход и в областта на клиничните изпитвания и наблюдателни проучвания. Този стратегически подход е резултат от нашата петгодишна всеотдайна работа в областта на обработването на данни от реалната практика (RWD) и доказателствата, основани на данните от реалната практика (RWE), отбелязват от там.

Sqilline се отличава на ИТ пазара с технологични решения в сферата на здравеопазването и фармацията, a eкипът й стои зад разработването на Danny Platform –водеща платформа, базирана на реални данни от онкологията, кардиологията и други заболявания.

„От самото начало през 2018г. Danny Platform се разработва като платформа за анализ на данни от реалната практика“, сподели Десислава Михайлова, генерален мениджър на Sqilline. „Нашият софтуер обработва електронните здравни досиета от над 45 водещи болници в България. Прилагаме ключови решения за структуриране и нормализиране на данните. Нашите клиенти получават ценни отчети със статистически данни и медицински изводи за различни видове заболявания. Sqilline осъществява множество проекти за данни от реалната практика и има няколко международни медицински публикации, които са възприети с одобрение от научната общност. Нашият фокус сега е да се развиваме и да разширяваме дейността си в областта на клиничните изпитвания и наблюдателните проучвания“, допълни тя.

Данните от реалната практика и доказателствата вече се използват активно в регулаторните процеси, свързани с разработване, разрешение за употреба и проследяване на лекарствата в Европейския съюз. Мястото им в проследяването на лекарствената безопасност и епидемиологията на заболяванията е вече добре установено, докато тяхното практическо приложение търпи бързо развитие при демонстриране на ефикасност. Вече е широко разпространено използване на данните от реалната практика в подкрепа на оценката на нови заявления за разрешение за употреба (MAA) и разширения на показанията (EOI) за вече разрешени продукти, подадени към EMA през 2018 и 2019 г., поясняват от компанията.

Sqilline разработи дигитална технология и установи методи и стандарти за висококачествено събиране и обработване на данните от реалната практика, в сътрудничество със заинтересовани страни, включително пациенти, медицински специалисти, индустрия, регулаторни и обществени здравни организации, органи за оценка на здравните технологии, платци и академични среди.

Sqilline споделя визията, че данните от реалната практика (RWD) и рандомизираните клинични (RCTs) изпитвания трябва да се допълват, като всеки има силни и слаби страни и тяхната относителна важност зависи от научния или регулаторния въпрос, който си поставяме.

Sqilline предлага управление на наблюдателни проучвания от подготвителните етапи и набирането на пациенти до управлението на данните и подаването на документите до властите. Процесът е напълно поддържан от Danny Platform, обработваща огромни количества здравни данни от множество клинични източници. Danny Platform е технологичното здравно решение, работещо с SAP HANA database platform – водеща платформа за управление на големи масиви от данни посредством машинно самообучение (ML) и изкуствен интелект (AI). Цялата услуга има потенциал да намали разходите, да увеличи скоростта и да облекчи тежестта за всички участници в клиничните изпитвания.

Sqilline предлага цялостно решение за спонсори и изследователи, целящи да подобрят работата по клиничните изпитвания. Превръщането на компанията в организация за клинични изпитвания (CRO) е резултат на непосрещнатите нужди на ключовите заинтересовани страни, реални данни и доказателства, както и дигиталните технологии.

Повече информация може да откриете ТУК.