Oперации на живо по време на „Sofia Hernia Days“ във ВМА

Първото по рода си събитие „Sofia Hernia Days“ (Софийски дни на хернията) ще се проведе на 13-14 май 2022 г. във Военномедицинска академия (ВМА). Форумът, който бе отложен с две години заради пандемията от COVID-19, се организира от ВМА, Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество.

Херниите продължават да бъдат най-честата причина за оперативна намеса. През последните години хирургията при ингвиналните и вентралните хернии отбеляза съществено развитие. Новите оперативни техники, протезни материали и методи за подготовка на пациентите са от съществено значение за резултатите от самото лечение, посочват от лечебното заведение.

Целта на събитието е да се обсъдят новостите и тенденциите в диагностиката, предоперативната подготовка, оперативното лечение и следоперативния период в херниалната хирургия. Акцент са новите тенденции в хирургията при ингвиналните хернии и херниите на предна коремна стена.

Участниците във форума ще имат възможност да наблюдават на живо и хирургични интервенции от операционните зали на ВМА.

Заявки за участие могат да се подават на e-mail sofiaherniadays@gmail.com до 01.05.2022 г., като е необходимо да бъдат посочени три имена и месторабота. Таксата за участие е 50 лева. За специализанти и студенти участието е без такса, като това да бъде изрично упоменато в подадената заявка. При вече заплатена такса не е необходима повторна регистрация.

Получател: Сдружение „Българско научно дружество по военна медицина“
Банка: УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG50UNCR70001522177684
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Софийски дни на хернията

Всички участници в „Sofia Hernia Days“ трябва да притежават зелен сертификат за ваксинация срещу COVID-19.