Bulgaricus – Конгрес по неврогастроентерология и микробиота

С интересна и разнообразна обновена програма в утрешния ден започва първият по рода си за България научен конгрес, посветен на неврогастроентерологията и микробиотата, като ще се проведе в периода 12 – 13 март 2022 година. Събитието се организира от Българското дружество по неврогастроентерология и мотилитет (БДНМ) и ще се проведе онлайн на специализираната платформа за лекари Medical News – http://medicalnews.bg/neurogastro/.

Конгресът започва в събота (12.03) в 10:30 с официална церемония в памет на д-р Радислав Наков, последвана от сесия, посветена на микробиотата с множество интересни лекции с актуални научни данни. По време на събитието ще бъдат дискутирани множество важни клинични проучвания, методи за лечение и терапии.

Неслучайно конгресът е кръстен на най-важната бактерия за нашата страна – Lactobacillus bulgaricus, която за първи път е идентифицирана през 1905 г. от българския д-р Стамен Григоров. Лактобацилус булгарикус е кръстена на България – страната, в която за първи път е открита и използвана.

Участието в Bulgaricus e напълно безплатно, нужна е само регистрация на Medical News.

Очакваме ви в събота (12.03) от 10:30 ч.