Нови дати: Предстои Bulgaricus – Конгрес по неврогастроентерология и микробиота

Първият по рода си за България научен конгрес, посветен на неврогастроентерологията и микробиотата e с нови дати – 12 и 13 март 2022 година. Събитието се организира от Българското дружество по неврогастроентерология и мотилитет (БДНМ) и ще се проведе онлайн на специализираната платформа за лекари Medical News – http://medicalnews.bg/neurogastro/.

По време на първия ден (12.03) лектори ще бъдат водещи български специалисти по гастроентерология, педиатрия, микробиология и имунология, а по време на втория ден лекции ще изнесат едни от най-известните гастроентеролози в цяла Европа.

Гости на Bulgaricus ще бъдат проф. Ян Так (Белгия, председател на Rome Foundation), проф. Казим Азис (Великобритaния, председател на Европейската асоциация по неврогастроентерология – ESNM), проф. Джовани Барбара (Италия), проф. Марк Фокс (Швейцария), проф. Дан Думутрашку (Румъния, председател на EAGEN), проф. Петър Малфентайнер (Германия, почетен президент на UEG), проф. Франк Зербиб (Франция), проф. Жорди Сера (Испания) и редица други известни имена в неврогастроентерологията и микробиотата.

Не случайно конгресът е кръстен на най-важната бактерия за нашата страна – Lactobacillus bulgaricus, която за първи път е идентифициран през 1905 г. от българския д-р Стамен Григоров. Лактобацилус булгарикус е кръстена на България – страната, в която за първи път е открита и използвана.

Участието в Bulgaricus e напълно безплатно, нужна е само регистрация на Medical News.