Водещи специалисти в различни области на детското здравеопазване се събират на Втората педиатрична среща „С грижа за децата“

С официално откриване започна Втората педиатрична среща „С грижа за децата“ , която се провежда в периода 7–10 октомври 2021 г., в х-л Аква Парадайз Ризорт. Срещата е по инициатива на Катедра Педиатрия на МУ – София, съвместно с Фондация „Знанието дарява живот“ и с подкрепата на Българското сдружение по детска оториноларингология. Медийни партньори на събитието са Medical News и Здравен навигатор.

Проф. Иван Литвиненко, председател на Научния комитет на срещата, откри събитието. „Добре дошли на всички на втората педиатрична среща „С грижа за децата“. Неслучайно ще започнем с тази сесия, която в годините се оказа, може би, най-интересната – „Моят най-интересен клиничен случай“, подходяща за младите колеги, защото в тях се оглежда бъдещето. За нас това е интересно – да ги видим и запомним. От друга страна, това, което впечатлява тях, заслужава внимание и винаги е интересно, досега това са едни от най-успешните сесии“, коментира проф. Литвиненко.

Той припомни, че събитието бе разделено на две части, за да може да се отдели специално внимание на всяка специалност с цел да бъдат по-полезни на всички, които искат да споделят или да чуят и научат нещо ново. Първата част се състоя в периода 13-16 май отново в гр. Несебър.

Първата сесия започна с лекцията на д-р Траян Делчев и доц. Даниела Авджиева-Тзавелла на тема: „Nijmegen breakage синдром“. Програмата продължава днес до 20 часа, а утре започва в 9:00 с научна сесия, посветена на Ревматологията.

Целта на научната среща е да събере на едно място водещите специалисти в различните области на детското здравеопазване. Добрите практики и мултидисциплинарния подход в педиатрията са  водещия акцент на форума. Конференцията е насочена към педиатри, неонатолози, общопрактикуващи лекари, специализанти и докторанти по педиатрия, фармацевти и специалисти по здравни грижи.