Проф. Иво Петров: Балканският ендоваскуларен конгрес надмина очакванията ни

“Балкански Ендоваскуларен Конгрес, който ние за поредна година провеждаме въпреки пандемията, надмина очакванията ни“. Това заяви кардиологът проф. Иво Петров, съпредседател на Българското дружество по ендоваскуларна терапия. Припомняме, престижното събитие събра специалисти от пет континента, които представиха новите тенденции в безкръвното лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Той посочи, че интересът към форума е бил изключително голям. „Бих казал, че неслучайно ние имаме все по-голям престиж сред гилдията, която се занимава с ендоваскуларна терапия“, отбеляза проф. Петров. Той допълни, че във форума е имало участие на специалисти от седем различни специалности, които има интерес към ендоваскуларната терпия.

„Високата технология, която се показа на конгреса, е изключително важна за колегите, които се нуждаят от продължаващото медицинско обучние и от опресняване на знанията във всички области“, обясни специалистът. В тази връзка той подчерта, че в областта на ендоваскуларната терапия динамиката в развитието е особено голяма и затова е необходимо лекарите да надграждат познанията си.

Акцент на форума са били и показаните различни случаи във всички съдови територии, които по думите на проф. Петров са предизвикали огромен интерес.