Излезе сп. „Medical News: УНГ и Офталмология“

Редактори на броя са проф. Диана Попова и проф. Ива Петкова

Оториноларингологията и офталмологията са едни от най-динамичните и иновативни специалности в медицината. Научният интерес в областта на очните и УНГ заболяванията е толкова голям, че всеки месец се публикуват стотици научни изследвания.

„В този брой на списание Medical News са включени съобщения за различни статии и проучвания в нашата специалност, които биха били  интересни за УНГ специалисти, специализанти и студенти. Така представените теми могат да бъдат предпоставка за по-задълбочено проучване по дадената тема“, споделя в обръщението си към читателите проф. Диана Попова, Ръководител Катедра по УНГ болести, МУ-София, УМБАЛ “Царица Йоанна” – ИСУЛ.

„Пред Вас е новият брой на списание „Medical News: Новости“. В него ще намерите интересен и балансиран подбор на материали, насочени към важни проблеми в офталмологията. Налице е и присъствието на български автор в проучванията, заложени в списанието. Темата “Макулна дегенерация, свързана с възрастта” доминира офталмологичната литература в последните 15 години, а прогностичните фактори за прогресията на промените при сухата форма ще определи дългосрочното поведение при тези пациенти в бъдеще“, акцентира проф. Ива Петкова,  Национален консултант по офталмология, Основател и собственик на Очна болница „Зора”.

ЛИНК КЪМ БРОЯ

Изданието е с подкрепата на Асоциацията на лекарите по оториноларингология – „Проф. д-р Стоян Белинов“ – ИСУЛ и Асоциация за развитие на медицинската общност.