Проф. Иво Петров и д-р Асен Келчев ви канят на уебинар

Уебинар на тема „Иновативни процедури за лечение на заболявания на аортната клапа“ ще се проведе на 15 април, четвъртък, от 15.00 часа чрез платформата ZOOM.

Участие за уебинара може да заявите ТУК.

ЛЕКТОРИ:

Д-р Асен Келчев, началник Отделението по кардиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ. Двукратен победител в конкурса „Иновации и добри практики в здравния сектор“ на „Капитал“.

Проф. Иво Петров, началник на Клиника по ангиология и кардиология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.

В предстоящия уебинар ще научите:
• Какви са предимствата на миниинвазивните клапни хирургични процедури;
• Eндоваскуларни методики и щадящи устройства – TAVI;
• Как се избира правилната процедура според особеностите на пациента;
• Как най-ефективно трябва да се колаборират общопрактикуващи лекари, кардиолози, интервенционални кардиолози, кардиохирурзи, ангиолози, специалисти по образна диагностика и анестезиолози.

Аортната стеноза е сред най-разпространените клапни заболявания в Европа, САЩ, Япония и Австралия. С напредване на възрастта значително се увеличава честотата на клапните заболявания, но в условията на модерно здравеопазване и висок стандарт на живот, нараства и преживяемостта. Тежестта на клапния порок при възрастните пациенти е от огромно значение за определяне на терапевтичния подход, като се има предвид наличието на придружаващи заболявания и високия риск, свързан с провеждането на интервенции в тази възрастова група.

В Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център се отчитат все по-добри резултати при хирургично лечение на възрастни и пациенти с придружаващи заболявания. Това е възможно благодарение на минималноинвазивни хирургични интервенции и високотехнологична 3D апаратура. Заболяванията на аортната клапа се лекуват хирургично, интервенционално или хибридно.
Средната смъртност в Отделението по кардиохирургия, което д-р Асен Келчев ръководи, за 2020 г. е 2,5% при 3-3,5% средно за Европа, а при аортните клапи е под 1% при 2,5-3,5% средна смъртност в световен мащаб.