227 лекари събра IX Пролетна научна конференция по оториноларингология

227 лекари събра IX Пролетна научна конференция по оториноларингология (ОРЛ). Организатор на конференцията е Асоциацията на лекарите по оториноларингология – проф. д-р Стоян Белинов – ИСУЛ. Събитието се проведе в периода 20-21 март и се излъчи на платформата за лекари www.medicalnews.bg.

Всеки, които не е имал възможност да присъства на събитието, ще може да го проследят на запис на www.medicalnews.bg съвсем скоро.

„В тези тежки времена на пандемията COVID-19, показваме, че в България се продължава развитието на науката и научните проекти и в този контекст специално внимание отделихме на разработките на младите асистенти и лекари по УНГ“, сподели проф. д-р Диана Попова, дмн, председател на Организационния комитет на IX Пролетна научна конференция по ОРЛ.

На 20 март програмата започна с научна сесия – Отология, където основен акцент бе поставен на кохлеарната имплантация и новите концепции при диагностиката на слуховите нарушения. Следобедната сесия бе посветена на сесия Ринология и Алергология,  в която лекции представиха доц. Тодор Попов, д-р Георги Попов, д-р Георги Ангов, д-р Мирослава Цекова, д-р Иглика Станчева, доц. Христо Златанов, проф. В Стоянов и д-р Д. Петкова.

Вторият ден на конференцията започна с лекция на тема: „Приложение на СО2 лазера в ларингеалната хирургия“ с лектор д-р Станислав Йорданов. В научна сесия „Ларингология и Онкология на глава и шия“ се включиха  проф. Диана Попова, доц. Тодор Попов, д-р Венера Добрянова, д-р Нези Низамова, д-р Юлиян Хаджиев, д-р Цветомир Маринов и д-р Венелин Маринов.

Проф. Попова сподели надеждата си, че следващият Юбилеен конгрес по ОРЛ през 2022 година ще бъде на живо.

Страница на Коференцията: http://medicalnews.bg/orlcongress/

Последен обучителен модул