Проф. Диана Попова: „Въпреки пандемията, в България развитието на науката продължава“

Стартира IX Пролетна научна конференция по оториноларингология

Във виртуален формат бе дадено началото на IX Пролетна научна конференция по оториноларингология (ОРЛ). Организатор на конференцията е Асоциацията на лекарите по оториноларингология – проф. д-р Стоян Белинов – ИСУЛ. Събитието се провежда в периода 20-21 март и се излъчва на платформата за лекари www.medicalnews.bg. Тези, които нямат възможност да присъстват на събитието, ще могат да го проследят на запис на www.medicalnews.bg.

Проф. д-р Диана Попова, дмн, председател на Организационния комитет на IX Пролетна научна конференция по ОРЛ откри събитието с думите, че в тези тежки времена на пандемията COVID-19, биха искали да покажат, че в България се продължава развитието на науката и научните проекти и в този контекст специално внимание ще бъде отделено на разработките на младите асистенти и лекари по УНГ. Проф. Попова сподели надеждата си, че следващият Юбилеен конгрес по ОРЛ през 2022 година ще бъде на живо.

Програмата започна с научна сесия – Отология с темата: „Класическият канон и новите концепции при диагностиката на слуховите нарушения“, която представи проф. Попова. Следобед ще бъдат разгледани различни теми и в сесия Ринология и Алергология, а в неделния и последен ден на конференцията предстои представянето на разработки от областите Ларингология и Онкология на глава и шия.

Научният форум е насочен не само към лекари работещи в областта на оториноларингологията, но и към колеги от други специалности, с оглед интердисциплинарния подход за лечение, както специализанти и студенти по медицина.

Страница на Коференцията: http://medicalnews.bg/orlcongress/

За участие е нужна безплатна регистрация на: www.medicalnews.bg/registration