Ръстът на заразените с коронавирус мотивира редица европейски държави да затегнат мерките

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Правителството на Ирландия повиши нивото на епидемиологична опасност в три графства, граничещи със Северна Ирландия и забрани на всички ходенето на гости с изключение, ако се полагат грижи за деца, болни и възрастни хора, съобщи БНР.

Белгия засилва мерките спрямо Австрия заради опасността от зараза с коронавируса от петък, 16 часа. Всички, които влизат в Белгия от определените седем от девет австрийски района и остават повече от 48 часа, трябва да бъдат под карантина и да се подложат на тест за коронавируса. В червения списък са включени още провинции и на Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Хърватия, Нидерландия, Полша, Швеция и Швейцария.

Германия въвежда задължителна предварителна онлайн регистрация за влизащите в страната от две австрийски провинции, едната от които е Виена.

Френските власти възстановяват извънредното здравно положение от полунощ на 17 октомври, което дава правна основа за определени рестрикции като например карантина, вечерен час и забрана за събиране на повече от 6 души на семейни празненства.

От днес в Словакия става задължително носенето на маска  на обществени места. Ресторантите ще изпълняват поръчки само за вкъщи, фитнес залите, плувните басейни и сауните ще бъдат затворени. Хранителните магазини и аптеките са с определени часове за обслужване на възрастни клиенти.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email