В региона на Стара Загора отчитат тревожна тенденция заради хоспитализациите на пациенти с коронавирус

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

23-ма са настанените с коронавирус в Университетска болница в Стара Загора, новорегистрираните през последното денонощие са 19. Това съобщи пред Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Един пациент е починал рано тази сутрин. Той е имал придружаващи заболявания, включително мозъчно-съдова болест и е бил близо 20 дни интубиран.

„Един пациент е интубиран. Двама са на кислородна маска, сред които един ученик, но той е в стабилно състояние, оплакванията отзвучават и има надежди скоро да бъде изписан от Клиниката по реанимация“, уточни проф. Йовчев. Той определи като тревожна тенденцията към увеличение на хоспитализираните пациенти.

„Вчера са приети шестима болни с коронавирус. Притеснителното е, че част от корантинираните, които са били контактни, но не са изследвани, започват да развиват усложнения на белия дроб, с температура, кашлица, отпадналост, в повечето случаи с едностранна или двустранна пневмония, което е притеснително“, коментира още проф. Йовчев.

Средната възраст на настанените в болница е над 54 години като всички са с придружаващи заболявания. От началото на пандемията в област Стара Загора живота си са загубили заради коронавируса 30 души.