В област Сливен – 258 души под карантина заради COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Шестима общински служители в Котел са сред новите диагностицирани с коронавирус в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. В момента с вируса в областта са 52 души.

Новите случаи на коронавирусна инфекция бележат ръст през изминалата седмица – 32. Това е два пъти повече в сравнение с предходната седмица, отбелязва кореспондентът на БНР в региона.

Положителни проби от PCR тестове са отчетени при двама учители от Сливен, учител и ученик от Нова Загора, като между тях няма свързаност. Заразени и двама медицински работници – от Котел и Сливен, също без свързаност помежду си.

Контактните лица са установени и карантинирани. Най-много заразени има в община Сливен – 22, 20 са в община Нова Загора  и 10 в община Котел.

Под карантина са 258 души. Очакват се резултатите от 29 проби, като 15 са на хора със симптоми, 5 – профилактично взети на медицински лица и 9 контролни.

От началото на епидемията от коронавирус досега 542 са диагностицираните жители на областта. 458 са оздравелите, 32 са починалите.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email