Техническа грешка във Великобритания – довела до неотчетени 16 000 случая на COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Здравните власти информираха, че близо 16 000 случая между 25 септември и 2 октомври не са попаднали в дневните отчети. Тази бройка след това била разпределена съответно към 12 872 случая за събота и 22 961 случая за неделя. Отбелязва се, че тези, които са дали положителни проби, са били информирани, но това не е станало с онези, които са били в близък контакт с тях, съобщи БНР.

Техническият проблем е довел също до неправилно поднесени данни през миналата седмица, тъй като съобщените данни са били по-ниски от действителните.

Опозиционната Лейбъристка партия окачестви случилото се като „пълна каша“. Междувременно ръководителката на правителствения екип, отговарящ за ваксините, Кейт Бингам заяви за „Файненшъл таймс“, че по-малко от половината от населението ще може да бъде ваксинирано срещу вируса.

Тя посочва, че няма да има ваксина за британците под 18 години, че това е ваксина само за възрастни хора над 50 години, с фокус върху здравите работници, служителите в домовете за социални грижи и най-уязвимите.

Премиерът Борис Джонсън призна, че пътят в борбата с коноравируса ще бъде „доста неравен“ до Коледа, а вероятно и след това.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email