Ново огнище на коронавирус в шивашки цех в Айтос

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Шивашки цех в Айтос e новото огнище на коронавирус в Бургаска област, предаде БНР. 49 бяха първоначално установените заразени работници в цеха, а днес на още 3 жени пробите са се оказали положителни. От началото на седмицата вътрешното отделение на общинската многопрофилна болница в Айтос е превърнато в COVID-отделение. 3-ма лекари, 6 медицински сестри и 5-тима санитари работят в отделението. Медицинският персонал е недостатъчен, на ръба сме, каза управителят на болницата д-р Паруш Паришев.

От новото огнище на най-много – 25, са заразените жени от руенското село Зайчар, които всяка сутрин пътуват с автобус до Айтос. Жителите на селото са в паника. Маски там вече се носят и на открито, а затворените помещения на заведенията не работят, каза кметът Мустафа Ходжа.

От днес са започнали да правят тестове за коронавирус на работниците от големия шивашки цех в селото, заяви още той.

19 са новоустановените случаи на заразени с коронавирус в Бургас, Айтос и Руен днес. Трима от тях са настанени за лечение в болници. Сред заразените има един ученик и 2-ма учители от Бургас. Капацитетът на 2-те болници в областния център е запълнен, алармира преди 2 дни кметът Димитър Николов.

826 са регистрираните случаи на заразени с коронавирус в Бургаска област от началото на епидемията. 310 от тях в момента са с предписано домашно лечение, а 65 са настанените в болници.