Проведе се уебинар на младите ортопеди (ВИДЕО)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Младите ортопеди се събраха онлайн. Кризата, породена от COVID-19 сложи началото на нова ера в образованието и комуникацията. През последните няколко месеца в уеб пространството можеха да се „посетят“ събития от различно естество, водени от най-големите имена в съответната сфера. Въпреки ограниченията за вербална комуникация, Медицински Университет-София не прекрати срещите и поводите за обмен на опит между специалистите в областта на ортопедията и травматологията.

След поредица от онлайн курсове, в които водещи наши и чуждестранни хирурзи изнасяха доклади и споделяха впечатляващи клинични случаи, на 17.09.2020г. бе организиран първият уебинар, в който ролите се разменят, а думата взимат младите ортопеди.

Събитието се проведе по инициатива на МУ-София и проф. Пламен Кинов (на снимката), Началник на клиниката по Ортопедия и Травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“, като участие с доклади взеха шестима от младите ортопеди, избрали Ортопедията като призвание.

Срещата даде гласност на научните теми, които вълнуват бъдещите специалисти, както и проблемите, с които се срещат и от които се учат в практиката. Журито на курса – Бойко Георгиев, доц. Андреев и доц. Цветанов ще изберат най-добрият доклад, който ще бъде отличен с награда.

Събитието бе наблюдавано от над 40 зрители, отзивите са отлични и подобни инициативи ще бъдат насърчавани, тъй като дават ценен опит и развитие на бъдещите специалисти.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email