Огнище на COVID-19 се превърна детска градина в област Русе

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е обявена за огнище на коронавирусната инфекция, информира БНР. Става въпрос за детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, обявиха от Областния оперативен щаб.

Първият потвърден случай е от 31-ви август. Става дума за 41-годишна жена, работеща като хигиенистка в детската градина. Още същия ден жената е била приета в Белодробната болница в Русе.

До вчера бяха изследвани 7 души от персонала, като положителните проби са общо 6. Предстои извършването на PCR-тестове и на останалите 12 души, работещи там. Всичките 26 деца, които са били контактни с персонала, са поставени под домашна карантина.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Съгласно заповед на директора на РЗИ е извършена основна дезинфекция на всички помещения в заведението. Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и непрекъснато следи ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в областта.