Предстои Юбилейната Национална конференция за ОПЛ и педиатри – 115 години Първа детска клиника УМБАЛ “Александровска”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Юбилейната Национална конференция за ОПЛ и педиатри  с международно участие – 115 години Първа Детска клиника УМБАЛ “Александровска” ще се проведе в онлайн формат в периода 10 септември – 12 септември 2020 г. Медицинската медия Здравен навигатор е медиен партньор на събитието.

Конференцията се организира под егидата на Българска педиатрична асоциация от проф. Пенка Переновска и Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Александровска”. Водещи специалисти от различни области на медицината от страната и чужбина ще бъдат лектори и ще представят актуалните проблеми, с които се сблъскват ежедневно и възможностите за справяне с тях.

Научните направления на Конференцията включват Covid-19, имунология, алергология оториноларингология, офталмология; пулмология, ендокринология, кардиология, ревматология, онкохематология, генетика, дерматология, неврология; хирургия; гастроентерология, нефрология, както и случаи от клиничната практика.

„През 2020 година светът е изправен пред предизвикателството да се пребори с един невидим враг. Пандемията от COVID-19 e изпитание за лекарите и за здравните системи в света, изпитание на характерите и на волята. Пандемията ни постави в неочаквани ситуации, раздели ни със семейства и приятели, промени начина ни на живот и на общуване. Промени времето, мястото и формата на провеждане на Юбилейната конференция на Детска клиника УМБАЛ „Александровска“, но няма да промени нашата среша, нашата привързаност, нашата вяра и доверие един в друг. За пръв път традиционната среща на приятелството ще бъде проведена онлайн“, споделя проф. Переновска в обръщението си от името на Организационния комитет.

Програмата може да видите ТУК

Заявки за регистрация се подават ТУК

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email