Санкционират сайт, предлагал хипноза срещу COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Български електронен сайт предлага хипноза срещу коронавирус, съобщи БНТ. По случая се е сезирала Комисията за защита на потребителите, която ще наложи санкция на портала. Причината е, че това е нелоялна търговска практика, особено в момент, в който целият свят търси лекарство срещу коронавируса.

„Мощни внушения за протекция“ – такова е обещанието на 35-минутната онлайн хипноза. Авторката ѝ е сложила цена от близо 18 лева, но е отбелязала и възможност потребителите да я ползват безплатно, информира националната телевизия.

Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите коментира, че потребителите биват „изкушавани“, че ще получат нещо без пари, както и че то ще съдържа в себе си някакво ефикасно средство за решаване на такъв проблем, който засега няма решение.

Маргаритов е категоричен, че това е нелоялна търговска практика. Посланието обаче е стигнало до немалък брой хора.

Оказва се, че алтернативният метод е „гледан“ от близо 4000 души и според създателя на сайта, отзивите били „много добри“, или най-малкото били безвредни.

„Освен че не може да навреди, едно е напълно сигурно, че няма да може да помогне“, коментира Маргаритов. Той допълни, че санкция със сигурност ще има – като предупреждение, че съмнителни обещания за лечение срещу COVID-19 не бива да се разпространяват.