Мислят удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на септември

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре. Това информира във Варна здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР. В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява. 

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър. Като „грозна лъжа“ определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

От утре във Варна ще заработи координационен център, чрез който ще бъдат разпределяни пациентите по болничните заведения. Новото звено ще се помещава в Инфекциозната клиника към МБАЛ „Св. Марина“, която е разположена на територията на комплека на МБАЛ „Св. Анна“.

„Всяка една линейка, която пристигне с пациент, който има нужда от лечение, ще се преценява на място от дежурния инфекционост. Той ще разпределя този пациент към кое болнично заведение да бъде насочен за лечение“, обясни Ангелов.