МБАЛ „Св. Мина“ – на печалба за пръв път от 10 години

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив е за пръв път на печалба с 47 000 лв. от 10 години насам, предаде Plovdiv-Onlinе. Това сочат счетоводните разчети на лечебното заведение за първите шест месеца на годината.

Положителните резултати са следствие на поредицата от оздравителни мерки, предприети от и.д. директор проф. д-р Петър Петров, който пое управлението на общинската болница в края на март тази година. Една от първите стъпки бе да преструктурира клиничните направления, като ориентира болницата към такива, в които има опит и силни специалисти – акушеро-гинекологията, кардиологията, педиатрията, ревматологията и хирургията. Това е увеличило броя пациентите, които предпочитат да се лекуват в МБАЛ „Свети Мина“.

„Стабилизирането на бившата Първа градска болница е един от въпросите, по които аз и екипът ми работим усилено. Многократно съм заявявал, че общинското здравеопазване не бива да отстъпва по нищо на частните и държавни болници и мисля, че започваме да го доказвзваме“, коментира добрите резултати кметът Здравко Димитров.