Д-р А. Симидчиев: Рано е да говорим за ваксина за COVID-19 на този етап

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На този етап не е притеснително, че един ден се отчита малко по-висока смъртност. Това заяви пред БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев във връзка с изнесената тази сутрин статистика, че днес има отново 14 смъртни случаи на коронавирус у нас.

Относно броя новозаразени, пулмологът констатира лек спад. Той обаче напомни, че вирусът не се е променил и затова е важно да продължаваме да спазваме дисциплина, дистанция и дезинфекция. „Този вирус ни накара да осъзнаем, че инфекциозните заболявания са нещо, което не е изчезнало. COVID-19 ни накара да започнем да мислим за другите и да спазваме хигиена“, каза д-р Симидчиев.

Попитан как ще се справим през септември, октомври и следващите месеци, той отговори, че те ще бъдат трудни и скъпи, като посъветва всички да се пазят, защото така и другите болести ще намалеят.

Във връзка с грипната ваксина, пулмологът заяви, че се надява тя да дойде на време у нас и хората да се ваксинират. Лично той, съобщи, че ще се ваксинира, както ще постъпят и колегите му.