24 медицински неточности, които се случват във всеки един епизод от сериала “Д-р Хаус”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Така, очевидно аз прекарвам всяка секунда от свободното си време гледайки сериала от самото начало и осъзнавам, че всъщност има твърде предсказуем диагностичен модел:

 1. Припадане: някой припада – пациент, роднина или доктор. Синкопът, както е наименованието му в медицинския свят, може да бъде индикация за болест (което означава, че се случва преди да разберете колко всъщност сте болни) или може да бъде в отговор на болка или заболяване (вазовагален отговор)
 2. Чернодробна недостатъчност/някой пожълтява: добре, припадането мога да го приема, но чак пък такова пожълтяване… Защо всички получават чернодробна недостатъчност?
 3. „-озите” – някой иронично или напълно сериозно предполага, че може да е 1) саркоидоза 2) амилоидоза или 3) хемохромотоза
 4. Операциите: Как всички тези лекари са също така и хирурзи? За информация , това, което прави д-р Хаус като цяло, обобщава работата на болниците, не на хирурзите.5.
 5. Ровенето в чужди вещи: Не, не може просто да влезеш в нечия чужда къща, за да търсиш олово/токсини/възможни причини за ботулизъм. Никой няма време за това!
 6. Сексуални копнежи: Пациенти и лекари, лекари и лекари, лекари и пациенти…
 7. Назначаването на тестове: Никой доктор не може да се измъкне с назначаването на толкова много диагностични тестове. Също така, не изглежда ли, че през повечето време резултатите са объркани от самото начало? Кой управлява лабораторията?8.
 8. Здравни осигуровки: Забелязали ли сте, че никой никога не пита за здравни осигуровки? Кой плаща за това? Всички ли имат осигуровка към Anthem Blue Cross?
 9. Гърчове: Сериозно, понякога си мисля, че режисьорът просто включва гърчовете в актьорската игра, защото самите актьори го офертират. „Хей, знаеш ли, че аз мога да правя много убедителни епилептични гърчове?”…
 10. Сарказъм: Хаус има поне една остроумна забележка във всеки епизод.
 11. Гардеробът на Къди: Къди винаги се облича с много тесни поли, къси блузки и никой никога не споменава облеклото й.
 12. Погрешни диагнози: Първата диагноза никога не е правилната, или Хаус просто изръсва: „Шегувам се, не е лупус!”
 13. Лупус: Виж, не е Лупус. Никога не е бил и никога няма да бъде Лупус. Освен онзи единствен път, когато всъщност ще бъде Лупус…
 14. Д-р Къди: Къди, която е директор на болницата, обикновено не е въвлечена в грижата за пациентите, но в епизодите, когато все пак е включена в това начинание, тя или върши работата на сестрите, оперира някой, или извършва някаква специализирана процедура. Пациентът трябва да бъде интубиран? Повикайте реаниматор, Къди е ендокринолог, за Бога!
 15. Хаус си държи на работата: Добре, очевидно не е нужно да работиш в сферата на здравеопазването, за да знаеш, че Хаус никога не би се държал така с пациентите си, както във филма, но не е като да не сме попадали в ситуация, в която искаме да се нахвърлим яростно върху пациент, така че тайно приемаме Хаус такъв, какъвто е.
 16. Викодин: Хаус употребява наркотични лекарства. Подзаглавието на шоуто трябва да бъде: „Грегъри Хаус употребява наркотици, изпълнява магични медицински задачи и пипа гърди.”
 17. Седация: Или пациентът е седиран и не е в реалността или не е седиран и има огромната нужда да бъде седиран, защото употребява агресия.
 18. Уилсън: Д-р Уилсън обикновено не е ужасен лекар и в контекста на това шоу става безинтересен – но толкова сладък!
 19. Лабораторни изследвания: О да, сега разбирам защо всички лабораторни изследвания са прецакани – защото между визитацията на пациентите, правенето на манипулации, оперирането и прецакването един/друг, докторите стоят до късно в лабораторията, гледайки проби под микроскоп!
 20.  Сестрите – къде са те всъщност? В случай, че не знаете, сестрите са това, което движи болницата, те се грижат за пациентите, те правят повече манипулации, отколкото докторите, така че… Къде са те?
 21. Кракът на д-р Хаус: Кракът го боли, не го боли, слага си бастуна на странни места, удря някого с него, стига до инвалидна колична, пада и т.н.
 22. Къди прави това изражение на лицето: .
24 медицински неточности, които се случват във всеки един епизод от сериала "Д-р Хаус"

23. Богоявленията на Хаус: Хаус има моменти на проникновение, обикновено по средата на нещо, което няма нищо общо със случая, но благодарение на което решава цялата загадка в последната минута на шоуто.

24. Саундтракът: Драматичният момент е запаметен завинаги заради отличният избор на музика. Ах, липсва ми това шоу

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email