Пациенти и медицински персонал в частен център за хемодиализа в Добрич – положителни за COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града. Днес е била извършена реорганизация на работата на центъра, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците, съобщи БНР.

11 от 25-ма пациенти на хемодиализния център са дали положителен резултат за новата коронавирусна инфекция. Заразени са и четирима души от персонала, включително и управителят. Пациентите са без клинични прояви и засега нямат нужда от лечение в здравно заведение, съобщи управителят на Втора поликлиника в Добрич, където се помещава диализният център, д-р Валери Веселинов.

Според д-р Веселинов проблемът е в невъзможността Центърът по хемодиализа да преустанови дейността си, тъй като тя е животоподдържаща за пациентите му. В самия диализен център разполагат с отделно помещение, където работят само с позитивните пациенти, допълни д-р Веселинов.

Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата.

През последното денонощие новите случаи на COVID-19 в Добрич са 7, двама са починали. Настанените за лечение в МБАЛ-Добрич са 27 пациенти, двама са в Отделението по анестезия и интензивно лечение.