УМБАЛ Бургас има 5 нови специалисти и 5 нови специализанти

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Лекарският състав в УМБАЛ Бургас се увеличи с петима нови специалисти. Всички са започнали своята специализация в болницата и през юни тази година успешно положиха изпити и придобиха диплома за специалност, съобщиха от лечебното заведение. Това са д-р Андриана Йовановска-Кировакова (анестезиология и реанимация), Димитър Балабанов (ортопедия и травматология), д-р Елена Христова (анестезиология и реанимация), д-р Кирил Чакъров (хирургия), д-р Тюркан Мустафа (акушерство и гинекология).

Те ще продължат да работят в болницата, в отделенията, в които е протекла специализацията им.

През юни УМБАЛ Бургас обяви и седем свободни места за специализанти, от които пет бяха заети след проведен конкурс. В две от отделенията все още има незаети две места за специализанти – ортопедия и хирургия. Прави впечатление, че кандидатите са съвсем млади, завършили са медицина с успех над 5 и съзнателно са предпочели УМБАЛ Бургас за своята специализация, пред болници в други големи градове, включително София, Пловдив и Варна.

В последните три години в УМБАЛ Бургас са завършили специализацията си над 30 млади лекари. Всички те продължават да работят в болницата и до днес – както в отделенията, така и в кабинетите на медицинския й център – „Св. Николай Чудотворец“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email