Медиен уебинар „COVID-19: Ситуацията, пациентите, решенията, прогнозите”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Национална пациентска организация (НПО) следи с голямо внимание и тревога разрастването на епидемията от COVID-19 в страната. Продължаващата негативна тенденция на нарастване на новите случаи в България е показателна за наличието на вируса сред нас и силната необходимост от стриктно спазване на противоепидемичните мерки, за да не допуснем претоварване на здравната ни система. Това информираха от организацията.

В тази връзка, на 6 август 2020 г. (четвъртък), от 11:00 ч. ще се проведе първото информационно онлайн събитие, което ще постави началото на поредица от уебинари с практическа насоченост към различни целеви групи (пациенти и техните близки, работодатели и служители, заетите в сферата на обществените услуги, работещи в обществени институции и т.н.) относно трите принципа – дезинфекция, дистанция и дисциплина, в условията на COVID-19. По време на първия уебинар, насочен към медиите, ще се обсъдят следните теми:

  • Актуалната ситуация и прогнозите;
  • Информационна кампания за мерките и отговорностите – дезинфекция, дистанция, дисциплина;
  • Как да се грижим за себе си и близките си в условия на пандемия; домашните грижи и  патронажни услуги.

В събитието ще участват:

  • Доц. д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор;
  • Проф. д-р Тодор Кантарджиев – директор на Национален център по заразни и паразитни болести (очаква се потвърждение);
  • Д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор на Български червен кръст и ръководител направление „Социално-здравна политика“;
  • Д-р Станимир Хасърджиев – Председател на УС на НПО.

В събитието можете да се включите от ТУК

От началото на пандемията в България НПО инвестира усилия в превенцията на инфектиране с COVID-19. Създадохме информационен сайт www.covid.npo.bg, в който на достъпен език е публикувана достоверна научна информация към специфични групи пациенти с хронични заболявания и лекуващите им лекари, както и информационна линия 0800 14 515 за консултация на пациенти по конкретни заболявания от медицински специалисти. Следваща основна цел пред НПО е да обучи пациентите с хронични заболявания как да намалят до минимум риска от инфектиране с вируса, допълват от организацията.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email