Комбинация от антитела повлиява коронавируса

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Американската компания Редженерън информира, че комбинация от медикаменти срещу коронавируса на базата на антитела, които тя разработва, са предотвратили и излекували заболяването при макак резус и хамстери, предаде Ройтерс. Това поражда надежди, че въпросният „коктейл“ може да подейства и при хора.

Биотехнологичната компания съобщи, че комбинация от две моноклонални антитела успяла да блокира почти напълно коронавирусната инфекция. „Коктейлът“ също така е успял да намали ефекта от заразата във второ изследване, при което животни са били заразени с много по-висши нива на вируса, отбелязва БТА, цитирана от БНР.

Заразените с коронавируса животни, третирани с антителата, са се изчистили от вируса по-бързо от онези, които са получили плацебо. Данните показват, че животните не са показали никакъв признак на увеличен вирусен товар или на влошаване на патологията след лечението.

Изследването е било направено върху 36 макаци резус и 50 хамстера. Положителни резултати от изследването при животни не дават гаранция за успех и при хората.

Компанията вече е започнала клинични изследвания върху хора, за да оцени каква е способността на терапията с антитела за превенция и лечение на коронавируса.