Вече няма никакво значение

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Няма никакво значение какво казват лекари – “те не разбират от икономика”.
Няма никакво значение колко са починали – “и без това умират хора по принцип, а и вируси има от бая време”.
Няма никакво значение за възрастните и с придружаващи заболявания.

Случващото се в Берлин (15000 човека са на протест срещу мерки и маски относно COVD-19) е показателно накъде върви човечеството.

И ако сега правителството на Германия или пък на някоя друга страна реши да се съобрази чисто политически (за подкрепа и по-голям електорат) с исканията на протестиращи ще задам един простичък въпрос: Защо се налага карантина на идващи от България в тези страни?

Такава каша е в момента в Европа, а още нямаме развита икономическа криза. Не ми се мисли какво ще става. Но каквото и да е – ще е далеч от приятно.

В Испания носенето на маски е задължително на открито и закрито, защото видяха какво стана (голям брой възрастни хора починали). Ние тук не видяхме. Ние тук пускаме подигравателни статусчета против началника на Щаба ни, защото… защото нямало обещаните трупове. Но бъдете спокойни – бая възрастни хора си отидоха преди години в малките населени места поради некадърна социална политика, обири, убийства, изнасилвания и забравени както от свои, така и от държава.

COVID-19 не е чума. Но поне си сверихме часовниците относно това колко не сме подготвени за проблеми от този калибър. Като човечество.

Вече няма никакво значение.

Даниел Георгиев

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email