За първи път онлайн курс на АО Рекон – старт в България

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

През август тази година ще се проведе за първи път онлайн курс на АО Рекон, световната организация за обучение по ендопротезиране. Новата инициатива е във връзка с мерките по повод COVID-19, а старта на инициативата е в България, информира проф. Пламен Кинов.

Това е първото по рода си мероприятие, пилотен проект с начало в България. Курсът дава възможност за изучаване на основни принципи и съвременни концепции при лечението на пациенти с нужда от първична артропластика в тазобедрената става и коляното. Той е началната стъпка по пътя на надграждането на знанията в областта на ставната артропластика.

Това е признание за усилията на проф. Пламен Кинов от болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“ във София да работи за издигането на нивото на ортопедията в България.

Световноизвестните лидери в областта на ставното протезиране – Бас Масри, Ванкувър, Канада и проф. Карстен Перка, Берлин, Германия заедно с Роберт Хубе, Германия, Джордж Махерас, Гърция и Майкър Хуо, САЩ, заедно с водещите български ортопеди ще запознаят колегите си с принципите та тазобедреното и колянно ендопротезиране, както и ще представят водещите световни тенденции.

В три модула, разпределени в сесии в 5 дни младите български ортопеди ще могат да дискутират заедно с водещите хирурзи тънкостите в протезирането. Родните ортопеди ще могат както да почерпят опита на експертите, така и да споделят своите наблюдения и изводи.

Програмата е част от продължаващата изключително успешна програма за усъвършенстване на родните ортопеди с проведени курсове както и онлайн уебинари.