СЗО: Заразените с COVID-19 – над 16 млн.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Заразените с коронавирус в световен мащаб надминаха 16 милиона, съобщи Световната здравна организация. Повече от половината случаи са в Америка и Карибите, допълва Франс прес.

Редица европейски държави въвеждат нови ограничения за пристигащите от чужбина в опит да противодействат на разпространението на заразата. Испания обяви, че е безопасна страна с локализирани, изолирани и контролирани огнища на коронавирус, предадоха световните агенции след като по-рано Великобритания съобщи, че ще подлага всички пристигащи от Испания на двуседмична карантина. По-рано испанското здравно министерство отчете, че в страната все още се откриват локални огнища на заразата, но равнището на разпространение на заразата е забележимо по-ниско от показателите през април.

В Мексико само за денонощие заразените с коронавирус станаха 6751 души, като така общият брой на заразените в страната надхвърли 385 000.

Финландия въведе 14-дневна карантина за пристигащите от Австрия, Словения и Швейцария поради повишения брой на заразените с новия коронавирус. Мярката влиза в сила от днес.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email