Във Вашингтон – маските задължителни и на открито

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На фона на нарастването на новите случаи на коронавирус кметът на американската столица Вашингтон Мюриъл Баузър разпореди задължително носене на маски на лицето и на открито, съобщи информационна агенция Асошиейтед прес, цитирана от БНР.

Дневният брой на новозаразените в столицата за първи път от няколко седмици насам достигна трицифрени стойности миналата сряда. Изключения от задължителното носене на маски ще бъдат допускани за деца под тригодишна възраст, за хора, които „активно се хранят или пият“, за активно спортуващите на открито, стига да не са в близост до други хора.

Разпореждането не се отнася и до „служители на федералното правителство, докато са по работа“. Вероятно тази формулировка изключва президента Доналд Тръмп и членовете на Конгреса от задължението да носят маска, докато работят. Кметството разпорежда също така задължително носене на маски на закрито в предприятия и офис сгради, отворени за обществеността, както и в общите пространства на многофамилните жилищни сгради. Баузър освен това удължи извънредното положение за общественото здраве във Вашингтон до 9 октомври.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email