Препълнено е COVID-звеното в МБАЛ Добрич

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

17 са пациентите, настанени за лечение в COVID-звеното на МБАЛ в Добрич в момента. Един от тях е в тежко състояние в Отделението по реанимация. Пет са новите случаи само през последното денонощие, посочват от здравното заведение. Оттам апелират за спазване на противоепидемичните мерки в областта, тъй като само за месец юли 24-ма са хоспитализираните жители на областта с коронавирусна инфекция, информира БНР.

След два месеца без нито един нов случай на заразен с коронавирус, сега област Добрич всекидневно е в челото на негативната класация, посочват от МБАЛ. Призивът им е за повече внимание от страна на жителите на областта, тъй като капацитетът на отделението в здравното заведение вече е запълнен. Подготвя се обособяването на втори сектор с допълнителни легла, но липсата на медицински персонал е огромен проблем.

Благодарение на широката дарителска кампания към настоящия момент МБАЛ-Добрич разполага с индивидуални предпазни средства и препарати за дезинфекция. Ръководството на болницата изразява тревогата си от създалата се ситуация, при която ресурсите на здравното заведение и медицинския персонал са на изчерпване. Оттам допълват, че призовават Областния координационен щаб да преразгледа предприетите противоепидемични мерки.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email