В САЩ налагат ограничения заради ръст на заразените

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Губернаторът на американския щат Калифорния нареди затваряне на барове, фитнес зали и фризьорски салони.

Новата вълна от рестрикции в страната идва на фона на покачване в броя на случаите на заразени с Covid-19, предаде БНР

Сега властите алармират за ситуацията в Маями. С 12 хиляди нови случая за един ден градът бе описан като „новия епицентър на пандемията“. „Това, което видяхме преди шест месеца в Ухан е сега при нас“, коментира местният здравен експерт Лилиан Або.

В Аризона – друга гореща точка в САЩ – болниците са запълнили капацитета си на 90 процента. През май щатът разхлаби мерките за социална дистанция и сега губернаторът налага нови рестрикции, но на някои заведения им е разрешено да останат отворени, а маските не са задължителни.

Водещият здравен експерт на администрацията доктор Антъни Фаучи коментира в интервю за университета Станфорд, че настъпилият скок в случаите в страната се дължи на бързия рестарт на икономиката на някои места.

Фаучи допълни, че бизнесите „не могат да останат затворени завинаги“, но също посочи, че някои щати са прибързали с отварянето като не са се придържали към плана на Белия Дом.

Поне 20 щата съобщиха за рекорден брой нови инфекции през изминалата седмица.

Междувременно градът Ню Йорк в неделя отбеляза първи ден без смъртен случай следствие Covid-19 след като през април в един от дните броят на загиналите беше близо 600.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email